Recenzija jednostavne oblikovane prilagodljive nosiljke: Isara Quick Full Buckle

Od danas Isara Quick ima svoju polukopčajuću i u potpunosti kopčajuću inačicu. Stigla mi je nova nosiljka iz Isare prije desetak dana. Ova nova nosiljka je mlađa sestra Isare Quick Half Buckle.

Od danas je u prodaji Isara Quick Full Buckle.

Stigla mi je nova nosiljka iz Isare prije desetak dana. Ova nova nosiljka je mlađa sestra Isare Quick Half Buckle.

Nova Isara Quick Full Buckle brza je, intuitivna i vrlo jednostavna nosiljka koja pruža odličan položaj za bebe i male gegavce do druge godine. Jednostavnija je i cjenovno pristupačnija od Isare the One, dapače još jednostavnija i jeftinija i od Isare Standard. Ovo je najjednostavnija i najpristupačnija Isara.

Isara Quick FB sprijeda. U oko odmah upada novi detalj u odnosu na Isaru HB: džepić na pojasu!

Isara Quick FB razlikuje se od HB u nekoliko detalja. FB ima za 2 cm dulji pojas, a na pojasu džep skriva dvije sigurnosne gumice za kopče. Prijenos težine je sličan kao kod HB.

Isara Quick FB: kriva strana.

Polukopčajuća Isara svestranija je nosiljka, bolje nosivosti i raspodjele težine i za teškaše, no nova FB stupa na scenu za one roditelje koji žele brzinu i jednostavnost. 

Za više detalja citiram savjetnicu za nošenje, dizajnericu nosiljaka i vlasnicu branda Isara:  I wanted to explain very briefly that these 3 categories of carriers that we have now are intended to be differentiated like this : The One is our premium product, the most complex one, that goes from infancy to toddlerhood, the The Trendsetter is medium complexity (comes in two sizes) and Quick will be the simplest one (having the best price), optimized for up to two years of age, mainly for parents that don’t want to go in depth in the babywearing field.

Isare Quick FB i HB: FB ima malo dulji pojas i džepić koji skriva sigurnosne gumice na pojasu. Duljina punjenog dijela naramenica na obje je nosiljke ista, kao i kroj i oblik panela.
Isara Quick FB (dolje) i HB: pojasevi i slično inovativno podešavanje dubine i širine sjedišta.

Džepić na pojasu Isare Quick FB pokriva sigurnosne gumice na pojasu i skriva sve od pogleda, ali i slučajnih ukopčavanja odjeće u kopče. Džepić je ušiven s gornje strane u pojas i otvara se patentom sa strane, što je konačno praktično rješenje! (Uobičajeni džepići na drugim nosiljkama dohvatljivi su s gornje strane, dakle kada ste u pokretu s bebom u nosiljci nedohvatljivi su vam zbog bebine guze.)

Kriva strana gurtni označena je s 2 bijele linije, kako biste lakše mogli pratiti i vidjeti jeste li gurtnu prevukli preko gumice kako bi kopču zadržala na mjestu. Upute sadrže još zgodnih trikova i savjeta, i popraćene su sa simpatičnim i preglednim infografikama.

Kopčanje na pojasu nosiljke omogućuje duboko sjedište i položaj dubokog čučnja za male bebe, ali i križanje naramenica kao kod HB.

 

Isaru Quick FB isprobala je i mama vrlo sitne građe (155 cm visine) s bebačem koji nosi vel. 62 i teži 6.5 kg.
Ivana je vrlo sitna pa joj se u duljoj šetnji pojas diže i gurtne stežu pod rebrima. Isara Quick je prevelika nosiljka za njenu građu.

Isara Quick FB s križanjem naramenica.
Isara Quick FB s paralelnim naramenicama.
Isara Quick FB s paralelnim naramenicama. Poprečni remenčić se s nosiljke može i skinuti, što je zgodno jer vam niti ne treba kada naramenice nosiljke križate.

U Isari Quick, osim što se naramenice mogu i križati i nositi paralelno kad je beba sprijeda, može se nositi i na boku i na leđima.

…s križanim naramenicama.
…i s paralelnim naramenicama.

Zanimljivo jest da naramenice zadržavaju svoj položaj kada previše zategnete poprečni remenčić. Quick FB ne pušta puno prostora za pogrešku ljudima za koje je zamišljena: početnicima kojima treba nešto intuitivno, brzo i praktično.

Čak i s prezategnutim poprečnim remenčičem naramenice zadržavaju položaj.

Kopčanje je pomalo neobično ako ste navikli na dosadašnje Isarine modele i treba se sjetiti da se nogice treba provući kroz naramenice, kao kada želite nositi u onbuhimu. Ako gurtna prelazi preko nogice, kao što bi duga traka naramenice u HB inačici, može doći do vrlo neudobnog usijecanja gurtne u nogicu. Naravno isprobala sam to “što ako” i moj malac se jako bunio već nakon nekoliko minuta. Moram napomenuti i da je stariji i puno teži od gegavaca i malih beba za koje je ova nosiljka zamišljena, uostalom jasno je objašnjeno u uputama kako novu Isaru Quick FB treba kopčati. Njemu je Isara HB znatno udobnija i draža. 

Ovako Isaru Quick FB NE smijete kopčati kada nosite na leđima. Gurtna treba prelaziti ISPOD nogice, NE IZNAD.
I zaista je pretežak (16.5 kg) i prevelik (2.5 g, 87 cm) za Isaru Quick FB. Srećom za njega postoje Isara u Quick HB i draža nam Isara The Trendsetter u toddler veličini ♡ .

Kada je Quick FB pokopčana kako treba udobna je na dulje staze i za nositelja i za nošenče, čak i kad je preveliko i preteško za ovu nosiljku.

Zanimljivo jest da Quick FB pruža odličan položaj i vrlo duboko sjedište i prevelikima za ovu nosiljku, jednako kao i malima za koje je zapravo i zamišljena.

S malim bebama je podešavanje jednostavno, brzo i intuitivno. Isprobala sam ju s demo lutkom veličine novorođenčeta s križanim i s paralelnim naramenicama. Nisam primjetila da se bebin položaj bitno mijenja.

…s križanim naramenicama.
…i s paralelnim naramenicama.

Što se više ljudi uključuje u bebonoseći pokret javlja se potreba i da proizvođač udovolji zahtjevima sve većem i šarolikijem broju ljudi. Sasvim je logično ponuditi i jednu vrlo brzu i jednostavnu nosiljku. Isara Quick Full Buckle je, za razliku od većine takvih nosiljaka, udobna i za nositelja i za nošenče.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.