Recenzija lagane i jednostavne nosiljke: Tula Lite

Prije mjesec dana stigla mi je nova nosiljka iz Baby Tule Hrvatska na isprobavanje.

Na prvi pogled ovo je…. Torbica za pojas!

Nakon što je Ergobaby imao model Stowaway i zatim Boba imala model Air, vrijeme je i da se Tula okuša s pojednostavljenim putnim modelom nosiljke, laganim i praktičnim za kraće šetnje.

Nova Tula je vrlo jednostavna neprilagodljiva baby size nosiljka namijenjena bebama od otprilike 4 mj. (5.4 kg) pa sve do 18 mjeseci (13.6 kg).

Prava strana.
Kriva strana.

U njoj se može nositi sprijeda (isključivo prema sebi) i na leđima (za bebe koje samostalno sjede).

Tula Lite ima izuzetno uredne šavove, kroj je vrlo zanimljiv i lijep i daje vrlo duboko sjedište na panelu. Pojas je mekan i tanak, jednake je debljine kao i naramenice. Cijela je nosiljka sašivena od ultralaganog i izdržljivog ripstop materijala. Tula Lite se vrlo brzo suši, a i sam materijal je zapravo nepromočiv.

Mjesec dana sam imala priliku isprobavati nosiljku Tulu Lite u dezenu Soar.

Osim što se, vrlo praktično, cijela nosiljka sprema u džepić, cijela pospremljena zauzima vrlo malo mjesta tako da cijeli prednji džep ostaje slobodan za stvari!

Cijelu lako možete spremiti u nekoliko poteza, no vrlo ju lako možete izvaditi iz pojasnice i dok ju nosite.

Osim što je ovo vrlo jednostavna nosiljka, nevjerojatno su pojednostavljene i upute. S ovom nosiljkom je zapravo vrlo teško krivo namjestiti bebu.

Tulu Lite isprobala je i Ivana koja je vrlo sitne građe (155 cm visine) sa svojim bebačem koji nosi vel. 62 i teži oko 6.5 kg. Oduševila se!
…a isprobao ju je i njezin muž. Odluka je odmah pala – kupuju Tulu Lite.

Naramenice i pojas vrlo su tanki u usporedbi s debelim naramnicama dosadašnjih Tulinih modela. Imajte na umu da je ovo ultralagana i kompaktna putna nosiljka te da u njoj zato nema mjesta za masivna punjenja. Usprkos tome ovo je nosiljka koja svoju nosivost i udobnost može zahvaliti izvrsnom kroju i izdržljivim materijalima.

Naramenica (lijevo) i pojas (desno).

Morala sam ju isprobati i sa svojim tenkićem koji nosivost Tule Lite premašuje za 3 kg. Uuups!

Usprkos tome što Tula Lite nema nosivost za mojeg gegavca položaj je bio iznenađujuće dobar. Na fotki krajnje desno prstima pokazujem dokle seže panel: do polovine bedara).

Tula Lite nam je bila izuzetno udobna za kraće šetnje (do 1 h). Vjerujem da bi bile udobnije i za dulje, no za te riskantnije šetnje birala sam našu isprobanu Tulu Toddler.

Očekivala sam da će mi se tanke i uske naramenice urezivati pod gotovo 16 kg težine, no eto, nisu.

Tula Lite je, osim što je najjednostavnija i najkompaktnija nosiljka među svim Tulinim modelima, no i među općenito svim oblikovanim nosiljkama u posljednjih nekoliko godina, također i vrlo pristupačna za samo 599 HRK uz dvije godine garancije.

Ne vjerujem da će uskoro uplivati koja Tula Lite u prezasićeno more rabljenih nosiljaka jer ju je prelako nakon staža nošenja zadržati za uspomenu u njenom drugom obliku: kao torbicu za pojas. Trebate samo odrezati panel. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.