Recenzija tkane marame: Mamagoló Forest Arwen’s Choice

Strojno tkana pamučna marama s jednom osnovom i dvije potke.

Mamagoló je brand iz rumunjskog trećeg najvećeg grada Cluj-Napoca. Ovo je drugi rumunjski brand koji me ugodno iznenadio (prvi je naravno bila Isara). Iza slogana baby slings made in Transylvania kriju se kvaliteta i oku ugodan dizajn koji može ozbiljno ugroziti i već etablirane brandove na EU tržištu.

S ovim sam se brandom prvi put uživo susrela na naprednom tečaju Die Trageschule Dresden za savjetnice za nošenje

Tkana marama Forest Arwen’s Choice teži oko 260 g/m2 nakon pranja i peglanja. Poprilično je gusto tkana, s dvije potke na jednoj osnovi s debljim i tanjim pamučnim nitima koje daju iluziju listića boje starog zlata na pergameni.

Forest Arwen’s Choice u vezu Wendy’s DH s buleria završetkom.

U višeslojnim vezovima poprilično grije ali srećom se s teškim dvogodišnjim trčuljkom  🙂 pokazala odličnom u jednoslojnim vezovima. Pod rukom ne djeluje kao marama od 100%-tnog pamuka: mogla bih se okladiti i na divlju svilu…  Vrlo je nježna i pahuljasta a istovremeno i vrlo žilava, pogotovo u tanjim nitima. Nije debela niti voluminozna u ruci pa će u potpunosti razrađena biti odlična i za novorođenčad. Ono što je u cijeloj ovoj priči najšokantnije jest činjenica da veličina 6  košta samo oko 550 HRK!

Mamagoló Forest u vezu Poppins Hip Carry s mojim teškim dvogodišnjakom.
Mamagoló Forest u vezu Poppins Hip Carry s mojim teškim dvogodišnjakom.

Dizajnom pomalo podsjeća na Sjala švedske tkane marame i dizajn RowanOvime nikako ne sugeriram da je u pitanju ikakvo plagiranje jer su dizajni nastali u isto vrijeme. Jednostavno se ove godine pojavio takav trend listića, grančica, cvjetića i ostalih retro uzoraka iz bakinog podruma. 

Mamagoló Forest Arwen’s Choice u vel. 6 u vezu WDH s buleria završetkom.

Mamagoló Forest su listići smješteni u geometrijskoj matrici pa su vrlo lijepi i nama koji nismo ljubitelji sitnih zasićenih uzoraka.

Forest Arwen’s Choice se vrlo lako zateže, sama se plisira i odlično drži vez. Nisam osjetila baš nikakvo propadanje niti istezanje tkanja ni nakon višesatnog nošenja pod velikim opterećenjem.

U jednoslojnom vezu ruksak s Date Night završetkom. :-)
U jednoslojnom vezu ruksak s “Date Night” (“Goddess”) završetkom. 🙂

Webshop nažalost nije u potpunosti preveden na engleski jezik pa se čini kao da nisu još ni planirali probijanje na europsko tržište, no ova je marama stvarno bila i više nego ugodno iznenađenje. Mamagoló proizvodi i meke oblikovane nosiljke (onbuhime i dobre klokanice) i cjenovno su također izuzetno primamljive. Vjerujem da će biti zanimljivi našim domaćim bebonoscima i da će biti ugodno iznenađeni visokom kvalitetom.

Jedva čekam isprobati nešto novo iz Mamagoló tkaonice…

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.