Recenzija tkane marame: Firespiral Albus Twilight Starmap

Firespiral Albus Twilight Starmap

Na posudbu sam dobila dobro razrađenu strojno tkanu maramu u veličini 6 (4,5 m) sa jednostavnim i zanimljivim astrometrijskim dizajnom, upravo onim koji je malu britansku tvrtku Firespiral vinuo do zvijezda.

Firespiral je poznat po strojno tkanim maramama koje su mekane čim ih skinete s tkalačkog stroja, dapače pojedini primjerci su toliko tekući da ih prvo pranje i peglanje zapravo očvrsne.

Albus Twilight Starmap u vezu DH TAS s CCCB.

Negativne odlike takvog rjeđeg tkanja su velika sklonost izvlačenju niti i propadanje veza dok se marama u potpunosti ne razradi. Da, to što je marama izuzetno mekana ne znači da tkanje ne treba sjesti. Starmap srećom ima vrlo jednostavno žakardno tkanje pa se i svaka izvučena nit vrlo lako i brzo može vratiti na mjesto. Za maramu koja daje savršeni vez treba prihvatiti pokoju šarmantnu karakternu manu.

Albus Twilight Starmap strojno je tkana marama s 25% merino vune i 75% češljanog pamuka, težine oko 250 g/m2 i izdašne širine od 68 cm.
Albus Twilight Starmap strojno je tkana marama s 25% merino vune i 75% češljanog pamuka, težine oko 250 g/m2 i izdašne širine od 68.5 cm.

Ova marama je poprilično topla jer nije toliko prozračna koliko bi se očekivalo s obzirom na rjeđe tkanje pa mi ne bi bila prvi izbor za ljeto. Kamo sreće što živimo u području umjerene klime gdje imamo niže temperature devet mjeseci godišnje.

U vezu Ruckless Bikini Carry with a waistbelt (Adrian’s RBC)

Albus Twilight se odlično ponaša u jednoslojnim i višeslojnim vezovima. Lako se zateže, fantastično oblikuje prema tijelu i zadržava oblik. U prva dva vezanja imala sam problema s propadanjem koje su nestalo nakon što sam ju ispeglala.

Zbog vune u sastavu nije najpraktičnija marama za novorođenčad budući da bi ju trebalo češće prati zbog bljucanja ili poneke nesreće s novorođenačkom eksplozijom u peleni.

U vezu Semi FWCC s Poppins završetkom.

Merino vuna koliko da je god fina i mekana, čak i nakon tri vlasnika malo se osjeća na koži. Vunu inače jako volim i nemam problema s njom no moj je trčuljak 🙂 imao veliku potrebu češati se ako Twilight nisam motala s pamučnom stranom okrenutom prema njemu.

Albus Twilight u vezu Ruckless Bikini Carry.

Ova marama se toliko lijepo oblikuje prema tijelu i toliko je tekuća da stalno zove na vezanje. Kontrastne bijela pamučna i kriva ljubičasta strana marame lijepo se ističu u vezovima koji pokazuju obje strane.

Tako sam tražeći vezove koji će ovu maramu pokazati u najboljem svjetlu napravila varijaciju veza Olene Blumberg: dodala sam pojas na njen Ruckless Bikini Carry i tako neočekivano napravila novi vez: Adrian’s Ruckless Bikini Carry (Adrian’s RBC).

Moj sin Adrian (26 mj.) u svom vezu: Adrian’s Ruckless Bikini Carry.

Mašta može raditi svašta samo uz dobar alat, a igrom slučaja ovaj je bio posut zvijezdama.

2 Replies to “Recenzija tkane marame: Firespiral Albus Twilight Starmap”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.