Recenzija tkane marame: Chardan Slings Galaxy

“Of all the galaxies in the universe, I’m glad to be in this one with you” (Guardians of the Galaxy)

Posljednja dva mjeseca isprobavam zanimljivu tkanu maramu iz daleke Australije. Krajem 2016. medicinska sestra i savjetnica za nošenje Jessica Lang pokrenula je obiteljski posao iz velike strasti prema nošenju. Sve marame i slingove dovršavaju i provjeravaju u svom domu, a želja im je da nošenje i kvalitetne nosiljke budu dostupne svima.

[Please scroll down for an English translation]

Od početka je bilo jasno da ću pristati biti njihova ambasadorica na nekoliko mjeseci.

Cijela marama sjaji zbog tencela u sastavu.

Galaxy je marama koja je znatno tanja i fluidnija u ruci no što bi se očekivalo za njenu težinu od čak 310 g/m² (nakon pranja).

Isprobavala sam ju u vel. 7, koja je malo dulja od moje temeljne veličine. Marama se zbog tencela u sastavu (23%) predivno presijava kroz tkanje crnog i bijelog organskog pamuka.

Tencel je vlakno proizvedeno iz drvne celuloze, u ovom slučaju iz drveta eukaliptusa. Proizvodnja tencela je bioodrživa, a samo vlakno jače od pamuka, upija više vlage i otpornije je na habanje. Odličan je izbor za ljude s osjetljivom kožom, kao i za one koji ne vole peglati jer se tencel ne gužva.

Ova marama je uistinu svestrana. Odlična je za nošenje tijekom vrućeg ljetnog vremena u jednoslojnim vezovima, i za hladnije dane u višeslojnim. U jednoslojnim vezovima odlično se ponaša i pod opterećenjem od 16 kilograma. 🙂

U dvoslojnom i troslojnom vezu s mojim 3.5-godišnjakom. Marama ga i danas utješi kao kada je bio beba. ❤

Svaka strana marama daje malo drugačiju teksturu. Srebrna strana je glatka, lagano klizi sloj preko sloja, a matirana crna savršeno ujednačava klizavost tako da sloj slijepi za sloj i tako vez zaključa u inerciju.

Galaxy daje odličnu potporu i maloj bebi i velikom tenkiću. Nisam sasvim sigurna bi li mi ova marama u kratkoj veličini i jednoslojnom vezu bila prvi izbor za dugu šetnju s teškim trogodišnjakom, no sigurno bi bila u užem izboru. U dugoj veličini i višeslojnim vezovima bila je odlična i tijekom višesatnog tješenja i uspavljivanja.

Nošenje u tandemu.

Marama ima vrlo malo rastezljivosti ali gotovo uopće ne amortizira tijekom hodanja i ne razvlači se ni milimetra. Tko voli da marama uopće ne mrda kada sve stegne – ovo je idealna marama za to!

S ovom maramom snimila sam i nekoliko videa u kojima se može jasno vidjeti i kako se ponaša tijekom vezanja. Jasno je da s njom vrlo lako raditi, usprkos bebi koja skakuće, izvija se, gura prste u nos i čupa kosu. 🙂

Sve u svemu ovo je jedna odlična marama za početnike, no zadovoljit će apetite i iskusnih maramaša. Jako lijepo pada pa bi je bilo zanimljivo vidjeti i kao sling, pogotovo u nekoj svečanoj prigodi.

Translation 

For the past two months, I’ve been wearing an interesting wrap from Australia. At the end of 2016, a nurse and a babywearing consultant Jessica Lang started a family business with great passion for babywearing. All wraps and ring slings are completed and checked in the Lang home, and their goal is to make quality wraps and babywearing accessible to everyone.

The Galaxy is a thinner and more fluid wrap in hand than would be expected for its GSM of as much as 310 g / m² (postwash). I wore it in the size. 7, which is a bit longer than my base size. The wrap shines due to the composition of the tencel (23%), beautifully woven through the web of black and white organic cotton. 

This wrap is truly versatile. It is great for summer wearing  during those very hot summer days in continental Croatia in single-pass carries, and for cooler days in multi-pass. A simple ruck also works well under a load of 16 kilograms for short walks. 

Each side of the wrap gives a slightly different texture. The silver side is a smooth, slightly slippery in multiple-pass carries, and the matte black perfectly equates soapiness, so that the passes get locked onto each other, and thus binded into inertia.

The Galaxy gives excellent support to a small baby and a big toddler. I’m not quite sure if a shorty in a single-pass carry would be the first choice for a long walk with a heavy three-year-old, but it would certainly be in the shortlist. A long wrap in a multi-pass carry was also great during long walks.

The wrap has very little stretch, but it actually does not sag during a walk, and does not stretch even a millimeter. This is a fantastic wrap for all who love to get a  good wrap job easily done, with a carry which does not move a bit.
All in all, this is a great wrap for beginners, but will satisfy appetites of more experienced wrappers. It drapes beautifully and it would be interesting to see it as a ring sling, especially at a festive occasion.

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.