Recenzija tkane marame: Wauggl Bauggl Panta Rhei “Grey Diamond”

Wauggl Bauggl Panta Rhei Grey Diamond stigao je zapakiran kao poklon u tkanoj vrećici s istaknim logotipom branda.
Wauggl Bauggl Panta Rhei Grey Diamond stigao je zapakiran kao poklon u tkanoj vrećici s istaknim logotipom branda.

Prije više od godine dana ovaj jedinstveni prototipni primjerak boutique tkane marame  ušao je u moj dom sasvim slučajno: osvojila sam ju na na nagradnoj igri. 

Tkanje s dvije potke na jednoj osnovi marami daje voluminoznost i težinu, ali ujedno i mekoću, veliku dijagonalnu elastičnost...
Tkanje s dvije potke na jednoj osnovi marami daje voluminoznost i težinu, ali ujedno i mekoću, veliku dijagonalnu elastičnost…

Tkanje s dvije potke na jednoj osnovi marami daje voluminoznost i težinu, ali ujedno i mekoću, veliku dijagonalnu elastičnost, rastezljivosti tek toliko da je maramu ugodnije oblikovati, prozračnost, veću izdržljivost ali i više mogućnosti tkanja nego li s jednom potkom i jednom osnovom. Jedna od tih mogućnosti jest istkati triblend maramu: od koje je svaka od triju niti drugačijeg sastava, svojstava, boje… (“Triblendovi” od samo jedne potke i jedne osnove već su priča za sebe).

Monokromatski hladnom izgledu uzorka paunovog oka toplinu daje prirodna boja lana.

Panta Rhei “Grey Diamond” u sastavu ima 45% GOTS KbA organski češljani pamuk, 33% dugonitni mekani pamuk kba, 22% dugoniti prirodni lan kba. Težina iz tkaonice, prije sjedanja tkanja ~ 280 g/m². Vel. 4 puštena u prodaju nekoliko mjeseci nakon prototipa koštala je 211 €.

Jedna od najdražih fotografija nošenja mog sina upravo je u ovoj marami.
Jedna od najdražih fotografija nošenja mog sina (13 mj.) upravo je u ovoj marami.

Panta Rhei Grey Diamond bilo je vrlo teško slomiti no trud se isplatio. Nakon namakanja, peglanja, pletenja, provlačenja kroz prstene marama je kroz dva tjedna postala nosiva, a nakon nekoliko mjeseci se savršeno smekšala. Moram priznati da moj sin u nju prije godinu dana nije dobro “upadao”, kao da je marama za njega bila prejaka, tj. on za nju imao premalu težinu. Sad s dvije pune godine izuzetno ga je lako motati u nju. Ovo sasvim sigurno nije marama za sasvim malene bebice, a niti početnike. S njom treba imati jaču ruku ali i savladati njenu širinu od čak 72 cm.

Prije godinu dana nije dovoljno upadao u maramu mada je već tada bila poprilično dobro slomljena.
Prije godinu dana nije dovoljno upadao u maramu mada je već tada bila poprilično dobro slomljena.
...godinu dana kasnije.
…godinu dana kasnije.

Marama se izuzetno lako plisira, zateže, oblikuje. Ljeti u njoj nije vruće a gotovo da i ne primjetim da u njoj nosim već vrlo teškog gegavca od 2 g. Nije nimalo skliska ali nema niti prenaglašenu teksturu. Odlično drži beščvorne završetke i lako se veže u dvoslojne vezove.

Ono što je zanimljivo jest da je marama rubljena kao da je samo svjetlija strana, s tamnim paunovim okom, prava. Uzorak paunovog oka se ponavlja kroz zanimljiv 3D efekt kroz cijelu maramu. Dizajn i sama izvedba su stvarno vrhunski.

Bilo bi lijepo kad bi svatko, barem jednom, nosio svoju bebu u ovakvoj divoti.

 

Wauggl Bauggl Panta Rhei
Odlično drži beščvorne završetke.

Wauggl Bauggl Panta Rhei

Wauggl Bauggl Panta Rhei Grey Diamond

Wauggl Bauggl Panta Rhei Grey Diamond

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.