Recenzija oblikovane nosiljke koja raste s bebom: Bazzinga Optimum

Razlika u veličini Bazzingi baby i toddler veličine.

Prije tjedan dana na recenziju su mi stigle dvije nosiljke iz radionice Bazzinga koju pokreću svekrva Milena i snaha Gordana iz Brčkog. Zanimljivo je vidjeti veliki pomak na bolje i razvoj ideja nakon samo devet mjeseci. Prvu recenziju njihovog starijeg modela nosiljke možete pročitati ovdje

Novost u dizajnu je velika prilagodlivost nosiljke. Baza panela klizi po remenu ušivenom na unutarnju stranu pojasa slično kao na Tuli FTG i može se učvrstiti vezicama.

Novost u dizajnu je visoka prilagodljivost nosiljke. Model veličine baby nosiv je od 1. mjeseca pa do otprilike 18 mjeseci (može i dulje ali gubi se udobnost), veličina toddler od otprilike bebinih 8 mjeseci pa do predškole.  Nosiljka se prilagođava u širini pojasa klizanjem baze panela po remenu prišivenom s unutarnje strane pojasa, a po visini skraćivanjem i produljivanjem pomoću gurtne s klizačem.

Skraćivanje/produljivanje visine panela toddler veličine nosiljke.

Obiteljski posao Bazzinga nudi svojim kupcima različite oblike kapuljača i čvrstoće pojasa (mekši prošiveni punjen vatelinom ili čvršći od hladno lijevane spužve). Što se tiče samih materijala možete birati između različitih industrijskih kepera, platna i kepera s printom te tkanih marama i lana. Koriste kvalitetne i atestirane YKK kopče i zatezače na svojim nosiljkama.

Gumica je i s vanjske strane ušivena na pojas na novim modelima kako kopča ne bi mogla proklizati kroz nju u slučaju da ne klikne kako treba.

Šavovi i pojačanja su izuzetno uredno odrađeni što ni ne čudi budući da gđa Milena ima puno iskustva u industrijskoj proizvodnji.

Naramenice drže oblik čak i kad su rastegnute do kraja jer i “prazni” dio naramenice zapravo ima tanko vatenlinsko punjenje koje se nastavlja u pjenu kojom je punjena naramenica.

Kako nosiljke stoje bebama različitih dobi i roditeljima različitih građa?

Uz već standardizirane mjere postoji i mogućnost šivanja nosiljke po narudžbi kako bi kroj bio čim udobniji. Usprkos tome isprobala sam nosiljku na više beba različite dobi i mama različite građe.

Aleksandra s kćeri Arianom (3 mj.) u baby veličini.
Kika s kćeri Vitom (8 mj.)
S mojim gegavcem od 2.5 g. Izgubila se stabilnost potpore “od koljena do koljena” jer je prevelik za baby veličinu. Zanimljivo je da mu je u visinu potpora odlična.

Ovu nosiljku ne bih preporučila od rođenja no kad beba skupi nešto kilica nakon mjesec dana starosti bi trebala biti odlična. Guza može lijepo duboko upasti i osigurati optimalni položaj: nijedna oblikovana nosiljka (s nekoliko izuzetaka) ne može osigurati idealni duboki M položaj kao u slingu ili tkanoj marami, no one s dobrim krojevima mogu se tome približiti i zato nude svoj optimum. Prije nošenja bebe u mekoj oblikovanoj nosiljci provjerite ima li bebica kakvih zdravstvenih poteškoća radi kojih je nošenje preporučljivo isključivo u slingu ili tkanoj marami.

! Ukoliko imate problema s bolovima u leđima obavezno pokušajte križati naramenice. 

Naramenice imaju i kopču i zatezač što je zgodno rješenje jer ne treba seliti kopču naprijed-nazad kod promjene položaja. Također se tako ne gubi mogućnost križanja naramenica koja omogućava i nošenje na boku.

Naramenice se mogu provući i jedna kroz drugu unaprijed pa se nosiljka može navući kao majica i beba spustiti u nju s ramena kao u sling ili maramu.
Nošenje na boku je stabilno i udobno čak i sa vrlo živahnom bebicom. 😀 Sjetite se samo odmaknuti naramenicu od vrata!
Lako dojenje “na gotovs” u položaju na boku.

S naramenicama se lako možete poigrati jer sada s šavom po duljini zadržana čvrstoća i oblikovanost naramenice a zadržat je i karakterističan bazzingasti oblik.

Prilagodljive naramenice.

A kakva je toddlerica?

Ovu veću nosiljku zapravo je od Bazzinge moj muž dobio na poklon. Očekivala sam da će mi biti velika no srećom je moj malac u kategoriji niskoprofilnog sportskog tenkića pa može fino popuniti nosiljku usprkos mojim kratkim 161 cm visine.

Bazzinga toddler skraćena i sužena do kraja (lijevo) i raširena (desno).
Nošenje sprijeda.
Nošenje na leđima.
I dosta bitna stavka je mogućnost lakog hvatanja kapuljače ako Vam bebač zaspi na leđima.

Morala sam provjetiti i otkad se najranije može nositi toddler veličina.

Mama Zrinka sa svojim bebačem od 5 mj. u toddlerici. Panel mu je ipak mrvicu preširok i prelabav.
Toddlerica s malom Vitom (8 mj.) već izgleda bolje.
Toddlerica s mojim dečkima. Naravno kao da je rađena za njih! 😀

Toddlericu bih preporučila s najranije 8 mjeseci ako je bebica krupnija, idealno s 10 mj. na dalje.

Nova Bazzinga Optimum ugodno me iznenadila s udobnosti čak i s teškašem, a baby veličina daje odličnu potporu čak i vrlo malenim bebicama. Još je sigurnija, udobnija i kvalitetnija od prvog primjerka koji sam imala prilike isprobati a nove naramenice s kopčama i klizačima omogućuju još jednostavnije korištenje.

Ukoliko imate eventualnih problema s podešavanjem nosiljke savjete i rješenja možete pronaći ovdje.

Bazzinge su nošene i na reggae festivalu na zagrebačkom jezeru Jarun.

Nažalost ne mogu dati svoju preporuku jer nosiljka još nije testirana i certificirana ali veselim se i tom koraku.

 

 

2 Replies to “Recenzija oblikovane nosiljke koja raste s bebom: Bazzinga Optimum”

  1. Poštovana, od koliko cm i kg bi preporucili Bazzinga todler? Naime moja Eva ima 6.5 mjeseci, ali je 76 cm duga i ima 10 i pol kila 😉
    Hvala, Vlatka

    1. Poštovanje draga Vlatka, s obzirom na to da naziv “toddler” znači doslovno “gegavac”, toddlerice nisu zamišljene za bebe mlađe od 12 mj.: neprilagodljive uglavnom nisu za mlađe od 18 mj., a prilagodljive mogu biti nosive već s 9 mj. ako je beba nadprosječno velika.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.