Recenzija oblikovane nosiljke: NOVI onbuhimo iz studija ZMajčice

Onbuhimo je mala, kompaktna, brza i praktična nosiljka za veće bebe.

Prije tjedan dana na recenziju su mi stigla dva primjerka novog modela onbuhima iz sarajevskog studija ZMajčice

Više o starom modelu i pokoji savjet o nošenju u onbuhimu općenito možete pročitati ovdje.

Za isprobavanje novog modela dala sam konvertirati i vlastitu tkanu maramu. Znala sam da će spretne ruke Mirne ZMajčice odraditi odličan posao.

Tkana marama “Yaro Geodesic Contra Navy Aqua-Green” stigla mi je iz nizozemskog shopa slingomama.nl s oštećenjem mada je plaćena kao 1st grade (bez greške). Cijela priča me toliko uzrujala da je dalje samo konverzija dolazila u obzir… Slingomama.nl nastavlja tvrditi da je to samo “estetski problem” i stoga je po njima marama i dalje 1st grade (a inače je apsolutno svima “estetski problem” upravo 2nd grade… Pitam se bi li prodavali uopće maramu koja nije sigurna za nošenje kao 2nd grade?! Da ne bi bilo zabune još ljudi iz Hrvatske ima loša iskustva s istim proizvođačem i istim shopom).

Onbuhimo u baby veličini sašiven je u potpunosti od kepera s aplikacijom na panelu a primjerak u toddler veličini je djelomična konverzija od tkane marame (sašiven je od kepera samo s vanjskom ukrasnom stranom panela od tkane marame; eng. semi-WC, semi wrap conversion).

Razlika u veličini “baby” i “toddler” modela. Manji “baby” model možete isprobati u “Nosiljkoteki” (više o tome u fb grupi Nošenje beba Zagreb). 

Novi model razlikuje se od starog po više različitih značajki: novi model ima tanje i mekše naramenice, prekinute gurtne, kraći panel i znatno se lakše podešava. 

Novi model onbuhima s prave i krive strane. 

Kapuljaču birate sami: želite li da je uklonjiva ili zašivena za nosiljku, želite li “vještičju” kao gore na fotografiji ili ravnu, s mašnicom… Ili pak da je uopće nema što mi je osobno prvi izbor na onbuhimu. (Iz navike mi je zgodnije glavu povezati šalom ukoliko mi malac zaspi…)

Naramenice se lako skraćuju u hodu s preokrenutim zatezačem (eng. “reverse PFA”) na naramenici. Ono što je zanimljivo da se pri tome bitno ne mijenjaju ni izgled naramenice ni izgled panela. Ovo je vrlo zanimljivo i zgodno rješenje. 
Naramenice ne treba posebno namještati da prate tijelo. Nigdje se ne stvaraju pritisne točke niti stvaraju deformacije.

Ovo je vrlo udoban i lagan onbuhimo. Čak i početnici ga vrlo lako namještaju.

“Baby” veličina s bebom od 9 mj.
Moj mali “trčuljak” (2.5 g.) s mužem. “Toddler” veličina lako se prilagođava različitim oblicima tijela s vrlo jednostavnim produljivanjem naramenica.
…ili skraćivanjem naramenica.
Onbuhimo je odlična nosiljka za trudnice i sve one koji se tako osjećaju.

Jedina zamjerka koju sam imala na novi model Mirna je zapravo već ispravila: nedostajalo je malo oblikovanja u gornjem dijelu panela. Taj sami rubni dio sada puni s memorijskom pjenom.

Preuzeto s: http://www.facebook.com/zmajcice

Ovo je vrlo udobna nosiljka čak i za dulje nošenje, što nisam očekivala od jednog onbuhima. Vrlo uredno je sašiven po malo drugačijem i zanimljivom kroju kojeg je ZMajčica Mirna usavršavala tijekom posljednjih šest mjeseci.

Ukoliko imate kakvih poteškoća s postavljanjem onbuhima rješenje možete potražiti i ovdje: Podešavanje oblikovanih nosiljaka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.