Recenzija oblikovane nosiljke: Carriers by Freda nosiljke baby i toddler veličine

Usporedba: Fredine nosiljke “baby” i “toddler” veličine položene jedna na drugoj.

Ovaj su mi tjedan na recenziju stigle dvije nove zanimljive nosiljke svježeg i drugačijeg dizajna. Ono što me veseli jest da je u pitanju domaći start-up u nastajanju, s velikim planovima koje već na prvu opravdavaju kvalitetom izvedbe i izborom visokokvalitetnih industrijskih i dizajnerskih materijala. 

Meka oblikovana nosiljka “baby” veličine.

Nosiljka baby veličine je uglavnom klasična oblikovana nosiljka s prilagodljivim panelom. Panel se prilagođava po širini ušivenim čičkom i po duljini našivenim prilagođivačima (gurtnama sa zatezačima).

Nosiljka “baby” veličine s proširenim i produljenim (gore) i skraćenim i suženim panelom (dolje).

Nosiljka baby veličine namijenjena je bebama od navršenog prvog mjeseca života ili barem oko 4 kg težine kako bi dobro popunili panel i izbjegli posjedanje. Ova veličina bi većini bila nosiva do druge godine. U toj starijoj dobi prikladnija bi bila nosiljka toddler veličine no i baby size drži gegavca u optimalnom položaju usprkos tome što nema potporu od koljena do koljena.

Nosiljka “baby” veličine s bebom od 5 mj. U Fredi se vrlo lako može i dojiti zahvaljujući lako dostupnim zatezačima na naramenicama.
Nosiljka “baby” veličine s dvogodišnjakom.

Nosiljka toddler veličine puno je zgodnija za gegavce a i udobnija za nošenje gegavaca od nosiljke baby veličine. Nosiva je od navršenog devetog mjeseca (konfekcijskog broja 74) pa sve do treće godine. Osim u mjerama panela razlika je i u naramenicama.

Razlika u naramenicama: “baby size” lijevo i “toddler size” desno.

Umjesto da se podeblja punjenje u naramenicama gurtne su prekinute kako ne bi na sebe preuzimale težinu i propadale kroz punjenje. Na ovaj vrlo jednostavan i iznimno učinkovit način naramenica, a ne gurtna,  preuzima na sebe težinu bez osjećaja zarezivanja ili ukopavanja, a i bez nepotrebno debelih i glomaznih dijelova na nosiljci. Konačno je netko s  naših prostora shvatio prednost nad masovnom proizvodnjom i industrijskim dizajnom!

Ovako riješene naramenice s lakoćom podnose veliko opterećenje i s labavim podešavanjem.
Ažuriranje 04.05.: Ovo je novi tip naramenice s prekinutom gurtnom s bolje učvršćenim poprečnim remenčićem.

Naravno ukoliko netko želi može tražiti i debele naramenice s neprekinutom gurtnom.

Fredina nosiljka na leđima.

Fredina nosiljka nije zamišljena za jako visoko nošenje na leđima, ali zato se šuška da je onbuhimo u planu… 😀

“Toddlerica” s prave i krive strane.

Na ovim nosiljkama ima više zanimljivih dizajnerskih rješenja. Širina panela prilagođava se čičkom umjesto drukerima, trakicama i sl. To cijelom pojasu daje stabilnost ali i preciznost u podešavanju.

Pojas s krive i prave strane. U svakom detalju sasvim je jasno da je svaki detalj izveden promišljeno i s velikom preciznosti. Jako me veseli velika urednost šavova!

Visina panela prilagođava se našivenim gurtnama sa zatezačima.

Na baby size nosiljci je Duraflexova kopča na pojasu a na toddler size nosiljci YKK. Ubuduće će biti YKK kopče ali s mekšim gurtnama kako bi zatezanje i bez prethodnog razrađivanja nove nosiljke bilo lakše i ugodnije.

Produljeni panel (gore) i skraćeni panel (dolje).

Još jedna od velikih prednosti nad masovnom proizvodnjom jest posvećenost detaljima i mogućnost izrade nosiljke prema željama nositelja i potrebama nošenčeta.

Želite “ljetniji” panel? Krznene uši na kapuljači? Šljokice i zvjezdice? Vilenjačke kapuljače? Širi ili uži pojas? Imate sreće jer Freda ima sluha za sve želje!

Kika i mala Vita (5 mj.) u Fredinoj “baby size” nosiljci.
Budući da su naše “bebice” tako malene samo jednom zašto si ne bismo priuštili ono što nam za tek nekoliko godina nikada ne bi oprostili? 😀

Pod nazivom Carriers by Freda ispunjavaju se želje a kako se cijela priča razvija možete pratiti i u Fb grupi.

Moja mala djevojčica
Voli i šetnje i priče
Ali u gradu pred izlogom
Satima stoji i viče


Tata kupi mi auto
Bicikl i romobil
Kupi mi medu i zeku
Kolica “Jugovinil”
Tata kupi kolača
bombona i narandže dv’je
bar jednu malenu bebu
Tata kupi mi, tata kupi mi,
Tata, kupi mi sve!  

(“Mala djevojčica”, Vandekar i Ruben, 1958.)

Ažurirano:

Od 25.04.2017. Carriers by Freda j.d.o.o. službeno posluje.

Novije standardizirane modele nosiljaka možete pogledati u novoj recenziji ovdje.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.