Recenzija nosiljke: Soul Slings Imperial Full Buckle SSC Toddler

Vrijeme je i za najdosadniju recenziju ikad koja glasi “ova nosiljka je super, TOČKA”. 😀

Šalu na stranu, mada nije daleko od istine, Soul Slings oblikovana nosiljka je izuzetno udobna, jednostavnog i privlačnog dizajna.

 

Prava i kriva strana nosiljke. Pojas je širok 7-10 cm a da se podesiti na duljinu 75-150 cm.
Prava i kriva strana nosiljke. Pojas je širok 7-10 cm a da se podesiti na duljinu 75-150 cm.

Dijeli zajedničke karakteristike s većinom popularnih mekih oblikovanih nosiljki (eng. SSC- soft structured carrier) s kopčama (eng. FB, full buckle- kalk. “u potpunosti kopčajuća”, tj. kopčaju se i pojas i naramenice). Neke od tih karakteristika su zatezači na naramenicama s kojima se naramenice iznad panela skraćuju/ produljuju potezanjem u smjeru panela što je vrlo praktično za hranjenje (i dojenje i bočicu) ali i općenito bolje podešavanje nosiljke u hodu kada nosite sprijeda. Tu su i poprečni remenčić koji ima vlastitu kopčicu sa zatezačem i spojen je sa parom klizača na naramenice, sigurnosna gumica na pojasu, i dvostruki zatezači na naramenicama koji omogućuju zatezanje u dva smjera. Dakle na naramenicama, tj. na panelu, nema kopči što znači da se naramenice ne mogu križati i da se ne Soul Slings toddlerica ne može nositi na boku nego samo sprijeda i na leđima. Ovo naravno nije nedostatak budući da većina za nošenje na boku koristi slingove i tobolce (eng. pouch).

Naramenice se mogu podesiti na duljinu 50-130 cm a široke su 4-9 cm.
Naramenice se mogu podesiti na duljinu 50-130 cm a široke su 4-9 cm.

Šavovi su izuzetno dobro odrađeni a jednostavno proštepavanje pojasa na kritičnim dijelovima sprječava deformacije i izvrtanje pojasa budući da je punjem vrlo gustom ali mekanom memorijskom pjenom u debljini od 1.5 cm baš kao i naramenice.

Isara toddler FB FWC (lijevo) i Soul Slings FB FWC toddler (desno).

Sa širinom panela od gotovo 47 cm i visinom od 45 cm Soul Slings SSC spada u veće, prave toddlerice na tržištu i primjerena je dobi od oko 2 godine na dalje.

Nosiljka je udobna i pri nošenju teškog dvogodišnjaka (14 kg, 26 mj.)

U Soulu je udobno nositi čak i kad nosiljka nije pravilno namještena i dovoljno stegnuta.

Ova “toddlerica” je vrlo udobna i za nošenje na leđima no u njoj se ne može visoko nositi kao u npr. Isari.

Na pojasu se nalazi sigurnosna gumica budući da mekana i tiha Duraflexova kopča nema osigurač (kao npr. ona na LennyLamb SSC-u), no to uzimam za prednost budući da Soul mogu otkopčati i izvući kopču jednom rukom.

Neodvojiva kapuljača se lako dohvaća i s leđa, u hodu i pričvršćuje s kliznom kvačicom na naramenice.
Neodvojiva kapuljača se lako dohvaća i s leđa, u hodu i pričvršćuje s kliznom kvačicom na naramenice.

Ovo je jedna izuzetno udobna nosiljka koja će odgovarati većini kopčoljubaca, uz izuzetak onih vrlo sitne i krhke građe jer će im jednostavno biti prevelika.

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.