Recenzija oblikovane nosiljke: ISARA IZI Half Buckle Carrier

Najnovija nosiljka nagrađivanog europskog proizvođača nosiljaka.

Imam veliku čast među prvima recenzirati najnoviju nosiljku rumunjskog proizvođača ISARA. U potpunosti je sašivena od izuzetno mekanog i podatnog materijala, tkanog od organskog pamuka u njihovoj vlastitoj proizvodnji.

Najnovija nosiljka nagrađivanog europskog proizvođača nosiljaka zove se IZI i na njoj ima nekoliko noviteta vezanih uz samo podešavanje.

ISARA se s novom IZI priključuje trendu pojednostavljivanja nosiljaka kako bi bile dostupnije širim masama ljudi. Očekivano, IZI je polukopčajuća nosiljka (eng. half buckle), kao i npr. nova Manduca Twist, no sa sasvim drugačijim, nimalo manje zanimljivim, a sasvim drugačijim podešavanjem.

Panel se preklapa preko pojasa i čičkom se učvršćuje u dva označena polja. Time se regulira duljina panela, dubina i širina sjedišta. Ovo rješenje je izuzetno jednostavno, no Isara ga se prva dosjetila. Moram reći da predviđam novu nagradu za Monicu Olariu, savjetnicu za nošenje, vlasnicu branda ISARA i dizajnericu ISARA nosiljaka.

IZI ima tvrdi i zaobljeni pojas kako bi dao potporu i malim tenkićima, a materijal i panel toliko je prilagodljiv da je odličan i za malu novorođenčad. Ova one size” nosiljka bliža je veličini “baby, no odlična je i s malim gegavcima. Preporučljiva je za terminske bebe teške barem 3 kilograma, a sama nosivost testirana je na čak 20 kilograma. 

Za velikog gegavca, velikog i teškog kao da je dvogodišnjak, panel seže do pazuha , no dodatnu potporu za usnulu glavicu daje uklonjiva kapuljača.

Isprobala sam ju sa svojim mlađim sinom starim 1.5 g. i teškim 14.7 kg, te s otežanim demo lutkama za nošenje u veličinama novorođenčeta i bebe stare 3.5 mj.

Izi je s tenkićem bila udobna i na leđima. Kao što se vidi iz priloženog, moguće je i vrlo visoko vezanje.

Na leđima su mogući svi “fensi finiši”, ukrasna vezanja, tipična za mei tai (meh dai) i druge polukopčajuće nosiljke.
IZI na srednjem podešavanju s demo lutkom u veličini bebe starosti 3.5 mj.
…i na boku, na srednjem podešavanju s demo lutkom u veličini bebe starosti 3.5 mj.

IZI je izuzetno udobna nosiljka s “niskoprofilnim sportskim tenkićem” (ref. na legendarni britanski sitcom ‘Allo ‘Allo!), no odlično se ponaša i s novorođenčetom.

U isprobavanju s demo lutkom u “newborn” veličini pomogla mi je Dominika Matijaš iz Eko-butika, uvoznica nosiljaka ISARA. Novorođenče se može vezati s križanjem traka preko nogica, ili pak križanjem ispod nogica. 

Same upute su vrlo detaljno objašnjene u maloj knjižici, uz prateće pregledne slikovne upute u boji, s ponekim zgodnim trikom za udobnije korištenje nosiljke. Naravno postoji i šalabahter ušiven u sam pojas nosiljke.

Svi koji su pomalo zazirali od The One jer im se bez dostupne savjetnice za nošenje činila jako komplicirana, IZI će doista biti easy: sa stvarno minimalnim podešavanjem vrlo laka, jednostavna i razumljiva za korištenje.

Ono što svatko prvo primjeti kada IZI uzme u ruke jest koliko je nosiljka mekana. Nije potrebno baš nikakvo dodatno razrađivanje kako bi IZI bila ugodna i najmanjim bebama. Vjerujem da će mnogim roditeljima prvi izbor biti baš polukopčajuća nosiljka jer ju je lako, bez dodatnih podešavanja, dijeliti između svih članova obitelji. Povezivanje s novom bebom nije samo za mame!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.