Recenzija prilagodljive nosiljke: Neko Switch Toddler

Taman kad sam postala jako izbirljiva s izborom nosiljaka nova zanimljiva toddlerica stigla mi je prije Božića.

Postala sam jako izbirljiva s modelima nosiljaka koje ću recenzirati i uopće objavljivati ovdje. Jednostavno ne želim previše negativnih recenzija na blogu, a k’o za vraga je u posljednje dvije godine nastao pravi val prozivodnje oblikovanih nosiljaka u svim kutevima EU, a i šire, koje sve nalikuju jedna drugoj kao jaje jajetu.

Čak se kopiraju i iste mane u dizajnu.

Neko Switch u veličini Toddler,  u potpunosti sašiven od marame tkane od finog egejskog češljanog organskog pamuka s GOTS certifikatom, u uzorku Inanna.

U razgovoru je Hülya Çobanoğlu Cinsçiçekçi, vlasnica branda Neko i dizajnerica nosiljaka Switch, onako usputno rekla da su mjesecima radili na novom modelu i da su otpisali na desetke testnih primjeraka. Taj trud je zaista vidljiv. Ovo novo tržište više ne podnosi pokušaje nosiljaka, krojenje “iz glave”, kao niti igranje s elastičnosti pojma ergonomičnosti. Novi roditelji i staratelji su sve zahtjevniji. Znaju sve više, žele više i točno znaju što žele dobiti za svoj novac. U Europi se rađa sve manje beba i jedina smislena borba za opstanak na ovome tržištu krije se u dizanju praga kvalitete proizvoda namijenjenih bebama.

Neko Switch nije nosiljka koja se može pohvaliti nekom ludom originalnosti, jer to je, pogotovo kod toddler veličine nosiljaka, izuzetno teško. Neko Switch je ipak poseban jer je nosiv već od 18 mj. pa sve do kraja predškolske dobi. Da, ovo je jedna vrlo velika, a zato i prilagodljiva toddlerica.

Panel nosiljke visok je 50, a širok čak 54 centimetara na najvišem i najširem podešavanju. Dimenzije u posljednje vrijeme izbjegavam navoditi jer se krojevi nosiljaka jako razlikuju, baš kao i građe nošenčadi i nositelja. Kod malaca iste dobi razlika može biti i po nekoliko centimetara.

Neko Switch bit će zanimljiv ne samo roditeljima zaista velikih gegavaca, nego svima koji vode aktivni urbani život i ne mogu više računati na djedove i bake jer je većina još uvijek zaposlena. Mogućnost nošenja predškolaca odlična je ne samo roditeljima i starateljima male djece s dodatnim potrebama, nego i umornim predškolcima, senzorno preopterećenima, a sama mogućnost će dobro doći, makar za svaki slučaj, ako vaše veliko samostalno djetešce koje inače provede cijeli dan na nogama, sasvim poslušno i krotko, bez kukanja i slomova živaca, ima tu nesretnu žutu minutu, ili nažalost na ledu ugane gležanj. Život ima tu jako čudnu pojavnost da se jednostavno dogodi, i da ga baš boli briga za vaše planove i predrasude. Za sve drugo postoji dobra toddlerica.

Switch Toddler s prave i krive strane.

Neko Switch ima zaobljeni široki pojas koji, kada se nađe sprijeda, upada vrlo nisko, čak i u prepone. To je čak i sasvim razumljivo budući da nosite gegavca ili predškolca, kojeg ne možete nositi toliko visoko da ga/ ju gledate oči u oči. To ne samo da ne bi bilo sigurno zbog velike mogućnosti pada, nego ne bi bilo udobno ni na dulje staze. Naravno divno je za maženje i uspavljivanje kada plešete po stanu uz glazbu, iz primjerice Pixarovog crtića Ratatouille.

Podešavanje širine panela nalazi se u samome pojasu. Podešava se sa drukerima. Po grupama na Faceboku gdje je putovala jedna druga Neko Switch nosiljka pojavljivali su se komentari da drukeri pucaju. U samim recenzijama po grupama to nisam nigdje našla, a i zapravo mi nije jasno kako bi se to moglo dogoditi a da ne uključuje nemar ili nesmotrenost osobe koja koristi nosiljku (možda oštećivanje sa vratima auta…?) Naravno moguće je da je baš taj neki određeni druker imao grešku, no to se uvijek može dogoditi; uostalom to pokriva i garancija.

Drukeri su vrlo čvrsti i jaki.

Panel je vrlo visok. Mom dvogodišnjaku, koji je velik rastom, seže do uha. Kad je skraćen vezicom onda može uredno izvući ruke iznad panela nosiljke. Vezicom se može suziti i gornja širina panela u visini lopatica, no nisam vidjela potrebu za time.

Kad je vaše čedovište na leđima lako je uhvatiti gumice na kapuljači kako biste ju prevukli za potporu usnuloj glavici. Kapuljača je također dovoljno duga da pokrije glavu.

Zgodno je da je kapuljača ovoliko duga, to je stvarno vrlo rijetko čak i kod nosiljaka koje su namijenjene nošenju predškolaca. Ne sviđa li vam se kapuljača, ili pak ako imate tu (ne)sreću da vam dijete nikada ne spava u nosiljci možete ju i skinuti.

Naramenice su produljive i prilagodljive s prednje strane. S tom istom gurtnom možete također dodatno, sasvim malo, skratiti ili produljiti panel.

Switch sam većinom nosila preko puno slojeva zimske odjeće, što je značilo da ga ne mogu sasvim idealno stegnuti. Usprkos tome bio je zaista udoban.

Isprobavanje nije moglo proći bez mog petogodišnjaka. Nošenje nije trajalo dugo, tek toliko za maženje i brbljanje, no bilo je vrlo udobno.

Switch sam isprobala i na djevojčici staroj 18 mjeseci, što je donja granica za nošenje u Neku Toddler. Ona je sasvim prosječne građe za svoju dob, no bilo je vidljivo da još mora urasti u nosiljku. Željela je izvući ruke izvan nosiljke, no budući da je panel zaista visok, nosiljka joj je bila još malkice prevelika. Panel joj je bio sužen po širini i po duljini, no popela se i rukama visila na gornjem rubu panela.

Djevojčica E. bila je zaista jako živahna. Svojim skakutanjem u nosiljci uspjela je pomaknuti stoper vezice na panelu.

Moje čedovište bilo je mirnije, sasvim malo, ali mirnije. Kad je djetešce dovoljno veliko za nosiljku onda ovakvim problema uopće nema.

Panel je savršeno stegnut, ne dozvoljava nikakvo izvijanje ni lelujanje.

…no oni naravno mogu pokušavati. 🙂

Rijetko kada vidim potrebu za midi veličinom nosiljaka. Vjerujem da su one zanimljive ljudima koji iz kojekakvih osobnih razloga počnu kasnije nositi u nosiljkama pa im je neisplativo kupiti baby, a za nošenče im je možda još premalo za toddler veličinu. Neko Switch toddlerica naići će na veliko odobravanje većine koja gleda što bi kupiti nakon veličine baby a da je visokokvalitetno, udobno, i naravno, isplativo. Vidim da će moj Neko Switch biti dobro iskorišten.

One Reply to “Recenzija prilagodljive nosiljke: Neko Switch Toddler”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.