Recenzija prilagodljive oblikovane nosiljke: LennyLamb LennyUpGrade

U sklopu jednog od niza isprobavanja i turneja nosiljaka unutar Facebook grupe Lenine putujuće nosiljke pojavila se i nova generacija LennyLamb LennyUp nosiljaka: LennyUpGrade. Prijavila sam se na to isprobavanje da vidim jesu li poboljšali ovaj noviji model jer s prethodnim LennyUpom nisam bila zadovoljna

LennyUpgrade
LennyUpGrade je nova generacija LennyUp prilagodljivih nosiljaka, s na prvi pogled vrlo dopadljivim i oku ugodnim dizajnom. Ovaj određeni model stigao je u ljetnoj varijanti – s mrežicom.

Dok je sam način podešavanja vrlo sličan prethodnikovom, noviteti su drugačiji oblik pojasa, s drugačijim, mekšim punjenjem. Naramenice su također tanje i mekše, te se lakše podešavaju, no ovo nije nosiljka za osobe krupnije građe jer bi naramenice mogle biti prekratke, čak i ovako produljene do kraja (vidi sljedeću fotografiju).

Lenny Upgrade

Novost je i lumbalna “potpora”. To je, naime, u UpGrade varijanti jedan vrlo nježan i savitljiv dodatak s kojim ne možete računati da će napraviti išta drugo osim eventualno malo usidriti pojas na kukovima, da se ne bi penjao na prirodni struk. Inače lumbalna potpora nas deblje žene jako veseli, jer s njom nemamo tri reda sisa sprijeda kad bebe nosimo na leđima.

LennyUpgrade
Lennyjeva nova nepolivalentna lumbalna potpora ne može poslužiti i kao steznik (eng. “lumbar support”, “tummy tuck”). Ono je doslovno samo jedno kozmetičko sidro za pojas. Maštovite žene na zagrebačkim bebonosećim kavama komentirale su da ih podsjeća na menstrualni platneni uložak.

Pojas je također vrlo gibak i mekan, i nije izveden tako da se UpGrade uopće može nositi visoko.

LennyUpGrade

LennyUpgrade
LennyUpgrade pokušala sam namjestiti tako da moj dvogodišnjak vidi preko ramena. Tako namješten mi je bio vrlo neudoban nakon kraće šetnje.
LennyUpgrade
Nosiljka se vrlo lako namješta u hodu.

LennyLamb je s ovim modelom prešao na drugog proizvođača kopči. Iznenadilo me što vidim Nexusove umjesto uobičajenijih Duraflexovih kopči. Model Duraflexovih kopči je na prethodnom modelu bio nesretno rješenje jer se znao otkopčavati pod trzajem, usprkos tome što je na kopči postojao osigurač. Drugi proizvođači oblikovnih nosiljaka biraju puno stabilniji i sigurniji Stealth model iz Duraflexa. Pretpostavljam da je ekipa u LennyLambu, u želji da baš ne budu kao svi drugi, potražili drugo rješenje, pomalo neobično za nosiljke, no očekivano na kolicima, autosjedalicama i ruksacima.

LennyUpgrade

Nažalost kroj i način skraćivanja panela nisu sretno rješenje.

LennyUpgrade
U rubove panela sa strane i s gornje strane, ispod kapuljače, ušivene su trake s rupama za gumbe. S ovim trakama i gumbim panel bi se trebao skraćivati, i s gornje strane sužavati za manje bebe.

Ovo je nosiljka koje bi trebala biti nosiva od bebinom prvog mjeseca, no vjerojatnije je da je nosiva tek od četvrtog mjeseca budući da se s ovakvim načinom podešavanja ne može riješiti i višak materijala u sredini panela, što je bio problem i u prethodnom modelu Up.

LennyUpgrade

 UpGrade sam isprobala i s bebom starom mjesec i pol dana.

LennyUpGrade
Višak materijala vidljiv je preko bebine guze i leđa: nabire se i ne podržava tijelo.

Zbog posljednih izmjena u postojećim standardima za oblikovane nosiljke LennyLamb morao je uvesti drukere na kapuljači. Nisu se snašli s tom izmjenom jer se taj druker na vezicama kapuljače nema za što zakopčati. Umjesto toga (o)stavili su kvačicu.

LennyLamb UpGrade
Ovo rješenje funkcionira, ma kako god da nespretno djeluje: LennyLamb je zadovoljio standard. Nekim kupcima će njihovom rješenje biti duhovito, maštovito i genijalno, a neki će se pitati “ali zaaaaaštooo?” kao što sam se pitala i ja.
LennyUpGrade
Kapuljača je uklonjiva, i zapravo dovoljno duga i velika da se i uspavanom dvogodišnjaku može prevući preko glave.
LennyUpgrade
Izvedba džepića na pojasu me oduševila. Ovaj džep je svijetla točka LennyUpGradea. Ima ušivene magnete i gumicu u pasicu tako se lako otvara i zatvara, bez gubljenja stvari. Osim kapuljače, u nju mogu stati i još neke sitnice.

Cijela nosiljka vrlo lijepo sjeda u ruci i lako se namješta i u hodu. Šavovi su lijepo izvedeni i kvaliteta je vidljiva. Materijal je tkan u LennyLambovom pogonu u Poljskoj, gdje je nosiljka sastavljena i šivana. Za razliku od prethodnog modela koji je u biti toddlerica sa čudnim podešavanjima, UpGrade je nosiv od četvrtog mjeseca do godine i pol’ ukoliko želite punu potporu od koljena do koljena, dakle zapravo nudi isto što i udobniji i jednostavniji LennyLambov klasični model neprilagodljive oblikovane nosiljke (s manjim izmjenama je ta treća generacija nazvana LennyGo). Što se samog UpGradea tiče možda su mi i ovaj put očekivanja bila previsoka. Kako god bilo da bilo veselim se trećoj generaciji. Znam da će je biti.

LennyUpgrade
Naramenice se lako mogu produljiti i u šetnji.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.