Recenzija tkane marame: BelleLelle Magic Wraps Wondrous Deer

Hrvatska ima prekrasne zemlje u okruženju i jedna od njih je Mađarska. S nekoliko lokalnih proizvođača, a za neke sam čula tek na prvoj Mađarskoj bebonosećoj konferenciji i festivalu koja je bila organizirana u Budimpešti, Mađari su se sada otvorili i ostatku Europe.

Bome imaju što pokazati!

BelleLelle Varázskendők Csodaszarvas “Ébredés” (BelleLelle Magic Wraps, u uzorku Wondrous Deer i boji Awakening).

BelleLelle je bio poznat samo unutar granica svoje zemlje, no ovu kvalitetu i originalne dizajne prepoznat će ne samo Hrvati, nego i ostatak EU. Na recenziju mi je stigla njihova prekrasna pamučna marama s uzorkom jelena, jednaka s obje strane.

Marama je srednje gustoće 270 g / m2 certificirana s Oeko-Tex Standard 100 i GOTS. Žakardno tkanje je vrlo gusto i uopće nije sklono izvlačenju niti. Ovo je vrlo lijepa marama koja je pravi radnji konj, tj. jelen, vrlo lijepog i zanimljivog dizajna i za odlazak na svadbu, ali dovoljno lakog za održavanje tako da u njemu, bez grižnje savjesti, možete skuhati gulaš u pidžami tijekom karantene.

Marama je stigla oprana i ispeglana, odmah spremna za nošenje! U lijepoj crnoj kutiji s otisnutim logotipom bili su upakirani letci, uzorci marama, kao i preslatka dječja majica koju sam poklonila na darivanju.

Maramu sam svezala za krevete na kat. Moji dečki su oduševljeni s jelenima i nisu se dali van iz ljuljačke.

Marama nije mrdnula niti milimetra, niti se otezala zahvaljujući vrlo gustom tkanju i iznimno kvalitetnoj pamučnoj, dvostruko uvrnutoj pređi.

Ne oteže se niti u jednoslojnim vezovima, a u njoj nije moguće izbiti ni sjedište, bez obzira koliko se vaše čedovište trudilo. Marama je izuzetno glatka i mekana na dodir, no ima dovoljno teksture da vez drži na mjestu, no da slojevi lijepo klize jedan preko drugoga i kada stežete višeslojni vez.

Maratonska dojenja smo odrađivali bez problema.
…kao i samotne šetnje prije petka 13.
…i uspavljivanja nakon potresa gdje je svako stupanje u nekom od stanova iznad nas značio potencijalno trčanje u hodnik.

Automatski prevoditelji imaju čak većih poteškoća s prevođenjem mađarskog nego hrvatskog, no za svaki slučaj se držite engleskog prijevoda jer…

“Čudesna jelena od tkanine za buđenje

Popularna čudo jelena oživjela je u proljeće i promijenila se u novu boju. Dočekuje proljeće svježinom proljetnih cvjetova i bojom krokusa, bubrega i jorgana. Ugodan, stabilan šal koji se može koristiti od novorođenčeta. Ima prekrasno svjetlo!

Osjećate se mršavo, ali nemojte se zavaravati.”

Nakon što sam Vas nasmijala moram napomenuti da ovu pamučnu šesticu možete u webshopu kupiti za 105,86 €. Nakon recenzije u planu sam imala i slanje po grupi Nošenje beba Zagreb, no zbog karantene ćemo za to morati čekati ljeto.

BelleLelle marame preporučila bih baš svakome tko traži jednu jedinu maramu za cijeli bebonoseći staž, a i poslije, u tada možda nekom drugom, sentimentalnom obliku.

Recenzija 

by Vega Letica
Vega sa sinom.
BelleLellin  komadić bebenkrpe mi je bio pravo osvježenje.
Spoj jednostavnosti i kvalitete. Marama je srednje gramaže, odlično se mota i solidno drži u jednoslojnim vezovima. Tkana je dosta gusto, a glatka je na opip, u ruci se ne osjeti – prozračna, a čvrsta i iznimno ugodna na koži. Ne odaje flatast dojam, iako tkanje nije previše kompleksno i nema nekog puffa. Estetski gledano prekrasna(!), zaigranog i domišljatog dizajna.
Isprobala sam ju sa svojim dvogodišnjim mačićem (10kg) i zadovoljila je sva očekivanja. Najudobnija nam je bila u leđnim dvoslojnim vezovima (DH).
Kako osobno nisam pretjerano zagrijana za čistopamučne scheme, dići ću ovu krpicu dosta visoko.
Jedna od stvari koje ne ljubim kod pamučarki (a koja će zazvučati banalno) je njihovo peglanje! Kod dotične to nije bio slučaj, pegla mi je savršeno klizila i krpuljici nije bilo potrebno ‘držati uzde’.
Proba dvostrukih konjića je bila dovoljna za otvoriti vrata mađarskom brandu zauvijek. Odlični su. Ne fali im ništa, čak ni koketiranje s lanom, koje bi moglo biti zanimljivo. Izvedba za pet. 
Možda im i sama uskoro pozvonim, ovakvu peri-deri ljepoticu bi svak trebao makar poželjeti.
Hvala ti, I.!

Recenzija 

by Ivana Mikulan

Dakle zanimljiva marama.

Pomalo gruba pod prstima i fali joj malo dijagonalnog streča. Mrvicu teška za namjesiti s koprcavim todlerom, ali za uzvrat odlično drži. Kad se mota sa suradljivim djetetom uz to što odlično drži i iznenađujuće je udobna kad se uzme u obzir nosenče od nepunih 19 mjeseci i skoro pa 13 kg.

Ilija je star 18.5 mjeseci i težak 13 kg.

Nosila sam ju u klasičnom DH vezu i u DH CCCB. Nešto je udobnija bila u klasičnom DH TIF.
Nažalost slabo smo ju nosili jer se malac nije htio nešto pretjerano nositi u periodu kada je marama bila kod nas. Inercijom sam u onim trenutcima kada se htio nositi radije birala svoje marame koje su slomljene i lakše ih zatežem. Čini mi se kako marami treba još mrvica lomljenja da bi pokazala svoje pravo lice i rado bi ju probala kada se još malo slomi.

Što se dizajna tiče ne mogu se odlučiti da li mi se jeleni sviđaju ili ne. Ak’ niš’ drugo u njima se osjećam i izgledam mršavo. 😂
Covid frizuru zanemarite, uz katastrofa radno vrijeme nikako da se dočepam frizera… 🥴

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.