Recenzija onbuhima: DracoMom Carriers (ex ZMajčice)

Kada se sjetim prvog Mirninog onbuhima jasno mi je koliko je napredovala u samo tri godine. Uz to što je stalno unapređivala svoje krojeve i tražila najbolje materijale nedavno se osmjelila na ponovno vođenje vlastitog kreativnog studija pod novim imenom i novim logotipom.

Onbuhimo je malena i kompaktna nosiljka bez pojasa, savršena za šetnje do parkića, ili za povratak iz vrtića.

I ovaj onbuhimo isprobavala sam u veličini toddler, i to sa svojim dvogodišnjakom i njegovih više od 15 kilograma.

S DMC onbuhimom jurimo kao raketa!

Kroj je znatno izmijenjen, što i ne iznenađuje nakon nekoliko godina isprobavanja i testiranja.

DMC onbuhimo s vanjske (prave) strane.
DMC onbuhimo s unutarnje (krive) strane.

Naramenice su mekše i tanje, no šire. Tako se težina raspoređuje na puno veću površinu pa je i udobnije nositi. Ovaj model ima prilagodljive naramenice zato da ga mogu koristiti i za savjetovanja, mada osobno više volim kada na naramenicama uopće nema zatezača, jer su tako bez ikakvih prekida spojene s gornjim dijelom panela. Naravno takvo što je moguće samo kada se nosiljka izrađuje po narudžbi.

Skraćena (lijevo) i produljena naramenica (desno).
Naramenice su zakrivljene za udobnije nošenje: tako bolje prate tijelo.

Poprečni remenčić* je zanimljivo izveden. Umjesto gurtni, kanalica i sličnih rješenja sašiveni su keperni držači, i to vrlo široko kako se ne bi stvarale neugodne točke pritiska na deltoidnom mišiću koji se s ramena širi na prsa i leđa.

Kod onbuhima drugih proizvođača vrlo se često u namještanju dogodi da se naramenice preokrenu radi uskih gurtni. Ovdje su gurtne naramenica i pripadajući zatezači izuzetno široki kako bi cijela naramenica bila stabilnija, ali i udobnija radi veće površine.

Gurtne naramenica izgledaju preokrenute kad je onbuhimo ravno položen na pod, no jasno je zašto je to tako kad se panel napne u sjedište pod težinom djeteta: lako je zategnuti gurtnu laganim povlačenjem “prema guzi” jednom rukom, dok drugom rukom pridržavate guzu.

Kapuljača je ušivena u panel, no od DracoMom Mirne možete tražiti i da je uklonjiva, ili da je pak onbuhimo uopće nema. Meni je osobno praktična jer mi moj dvogodišnjak povremeno zaspi u šetnji, a i zgodno mi je u kapuljaču zamotati nosiljku kako bi složena ostala čim urednija i kompaktnija.

Trakice kapuljače je lako dohvatiti iza leđa, prevući preko glave i zakopčati metalnim drukerima na naramenice.

Ovaj onbuhimo mi je bio najudobniji kad nije bio stegnut sasvim do kraja jer mi se tako baš sva težina prebacila na ramena. Kad sam sasvim malo otpustila naramenice težina mi se prelila na sredinu leđa. Tako mi je i u dugoj večernjoj šetnji za uspavljivanje bio sasvim udoban.

Ovog zmaja od nosiljke možete dati raditi po narudžbi na novoj stranici kreativnog studija DracoMom Carriers- ex ZMajčice.

*Poprečni remenčić, bismo u ovom slučaju mogli nazvati i “prsna kopča”, budući da se doista kopča na prsima, tj. iznad njih. Ovo, čak niti ovako opisno, jednostavno nema smisla kod mekih oblikovanih nosiljaka kad se remenčić i kopča nalaze na leđima. 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.