Recenzija tkane marame: Milili Wraps & Slings New Music

Milii New Music tkana marama vel. 3 u vezu IOCHCC.
Milii New Music tkana marama vel. 3 u vezu IOCHCC sa kliznim čvorom.

Iz Milili Wraps & Slings stigla mi je divna tkana marama New Music. Svaka Milili marama ima svoju jedinstvenu priču i svog dizajnera. New Music je dizajnirao Neuro MF. 

Prvi put sam se srela s ovom maramom u sirovoj testnoj varijanti ovdje i poželjela isprobati kraću veličinu. Vlasnica Milica izašla mi je ususret kao i svima koji su sudjelovali u tom testiranju. Ova nova New Music marama u produkcijskoj varijanti je od 100% organskog češljanog mekanog pamuka (~283 g/m2, širina: 68 cm, vel. 3: 3,2 m).

Milili New Music "bloom shot" ili "cvjetanje marame".
Milili New Music “bloom shot” ( fotografija “cvjetanja” marame).

Marama je tkana gusto i nije sklona izvlačenju niti. Izvrsno se ponaša u jednoslojnim i višeslojnim vezovima s mojim 19-mjesečnim hiperaktivcem. Izuzetno je meka i baršunasta na dodir pa je izvrsna i za vrlo male bebe. Nakon pranja i peglanja kad su se vlakna rastegnula i opustila marama je dobila na volumenu, dijagonalnoj elastičnosti i mekoći. Fotografirala sam ju prije i poslije prvog pranja i peglanja da se vidi razlika u volumenu. To se zove fotografija “cvjetanja” marame (eng. bloom shot). Tako je najlakše vizualno dočarati sjedanje tkanja.

Kad je New Music marama stigla već je iz kutije bila mekana i baršunasta.
Kad je New Music marama stigla već je iz kutije bila mekana i baršunasta.

Nakon “cvjetanja” marama se mota mrvicu kraće od prosječne marame vel. 3 radi svoje voluminoznosti. Vrlo lako ju je zatezati budući da je na dodir sapunasta s prave bijele strane i baršunasta s krive crne strane. Obje strane su mi lijepe pa su mi zato obje i prave, samo nekim čudnim slučajem vežem ovu maramu tako da se više pokazuje bijela strana.

New Music tkana marama vel. 3 u vezu bikini s kliznim čvorom.
New Music tkana marama vel. 3 u vezu bikini (SRBC; Short Ruckless Bikini Carry) s kliznim čvorom.
New Music se sama plisira jer ima odlično izbalansiranu dijagonalnu elastičnost u oba smjera.
New Music se sama plisira jer ima odlično izbalansiranu dijagonalnu elastičnost u oba smjera.

New Music odlično drži vez mada nema naglašenu teksturu. Savršena je za vezove s kliznim čvorom jer se kroz njega lako zateže ali ne proklizava. Ovoliko jaki kontrast bijele i crne strane moguć je samo sa češljanim pamukom. Vjerujem da ste već primjetili da ima vrlo malo crnih tkanih marama u ponudi kod drugih proizvođača. To je zato što su one zapravo sive radi ispreplitanja vlakana potke i osnove u tkanju.

Milili New Music tkana marama u pastirskom vezu (Shepherd's carry) s kliznim čvorom.
Milili New Music tkana marama u pastirskom vezu (Shepherd’s carry) s kliznim čvorom.

Milili Wraps & Slings su marame dizajnirane u Srbiji ali tkane su u Švedskoj. Ova marama ima zaista jedinstven dizajn usprkos tome što ima mnogo marama s glazbenom tematikom. Jedna druga marama iz Milili kreativne radionice podigla je puno prašine radi besmislenih optužbi za plagiranje. O tome više ovdje.

Milili New Music tkana marama na danjem svjetlu u gusarskom vezu (RRR): Vidljiv je jaki kontrast između svijetle i tamne strane radi urednog tkanja i češljanog pamuka.
Milili New Music tkana marama na danjem svjetlu u gusarskom vezu (RRR): Vidljiv je jaki kontrast između svijetle i tamne strane radi urednog tkanja i češljanog pamuka.

New Music je odlična tkana marama porubljena gotovo nevidljivim izuzetno urednim šavom s pojačanjima u svakom kutu. Oznaka sredine nalazi se našivena ispod ruba marame na pravoj strani kao kod ručno tkanih marama. Ova karakterističnost Milili marama traži malo navikavanja nakon korištenja istaknutijih oznaka sredine no ne ometa vezivanje.

Marama je toliko baršunasta da se moj sin krenuo maziti s njom i umalo se uspavao na podu pored kreveta. :D
Marama je toliko baršunasta da se moj sin krenuo maziti s njom i umalo se uspavao na podu pored kreveta. 😀

U prodaji su 2 veličine slinga i tip ramena na slingu možete osobno dogovoriti s Milicom. Tkane marame prodaju se u veličinama 3, 4, 5, 6 i 7. Sling veličine S u prodaji je za 115 € a marama vel. 6 (4,6 m) koja odgovara većini za vezivanje prednjeg horizontalnog križnog veza (FWCC) u prodaji je za 225 €. Milica na sve upite odgovara u najkraćem roku.

Milili New Music dolazi s gratis čarobnom prašinom. :-)
Milili New Music dolazi s gratis bajkovitom “čarobnom prašinom” (eng. “sleepy dust”). 🙂

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.