Recenzija tkane marame: BabyMonkey King of Pumpkins

10
Vez WDHwR u vel. 3

BabyMonkey: King of Pumpkins
LE 31/10/2015
250 g/m2, 100% pamuk

Ovo je odlična low end marama vrlo prostupačne cijene i iznenađujuće visoke kvalitete. BabyMonkey marame proizvodi jedna talijanska tvornica s dugom tradicijom u proizvodnji visokokvalitetnih posteljina i luksuznih stolnjaka za hotele i restorane. Usprkos tome ova marama ne djeluje kao stolnjak, mada je na dodir baš kao finiji damast. Tradicija i kvaliteta se najviše vide u spajanju poruba: nema onog napornog i ružnog zadebljanja gdje se 2 ruba preklapaju.

12279197_1684056481839361_4006815128309448788_n

Svi rubovi su savršeno sašiveni i spojeni. Tkanje je dosta robusno no uzorak je jednako lijep i s prave i s krive strane, jasan, hrapav na dodir i vrlo bogate teskture. Dizajn je odličan, veseo i karnevalski, dječji, ali s ukusom. Marama je mekana odmah iz pakiranja, a nakon pranja i peglanja, kad su se niti opustile, još se i više smekšala. Očekujem da će biti mekana kao putar s više nošenja. Dijagonalna rastezljivost je izvrsna; nije pretjerana pa se marama ni nakon 1 sata nošenja ne objesi i ureže u ramena pod 10 kg migoljave vesele guze, a nije ni premala pa se taman koliko treba oblikuje po tijelu bebe i nositelja te drži vez na mjestu. Ono po čemu je BabyMonkey specifičan jest promjena smjera tkanja od sredine marame: potka je preokrenuta. Vrlo rado bih uložila u još koju njihovu maramu. 

12
Sin se jako brzo uspavao u marami, baš kao da je oduvijek navikao na nju!


Ovo je marama srednje težine koja se pokazala izvrsnom u vel. 3 i kratki vezovima i na dulje razdoblje. Apsolutno ju preporučam i početnicima jer ju ne treba “lomiti” i radi mekoće je odličan izbor i za novorođenčad.

1

BabyMonkey King of Pumpkins u pastirskom vezu (Shepherd’s carry)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.