Recenzija one-size prilagodljive oblikovane nosiljke: EverySlings EveryAge MiMi

EverySlings je mala obiteljska tvrtka iz Poljske. Stranica i webshop su vrlo jednostavni, dapače pomalo i sirovi, traže doradu, što potvrđuje njihovu autentičnost i onu užurbanost obiteljskih poslova sa članovima tima (tj. obitelji) koji moraju biti najbolji u svemu što zajedno rade jer su sami svoji šefovi, radnici i kritičari. EveryAge je odlična nosiljka za nevjerojatno malu cijenu. Za tek 100-123 € dobijete punu konverziju u tkanoj marami iz njihove proizvodnje ili čak od neke i drugog proizvođača. (Na akcijama ih se zna naći i za samo 80€.) Za nosiljku koja nije sašivena od industrijskog platna, kepera ili lana ovo je zaista vrlo jeftino.

Prava strana EveryAge MiMi nosiljke. Panel je na najvećem podešavanju.

Profesionalni prijevodi, grafički dizajneri, marketinške agencije sa statistikama i ciljanim kampanjama jako dižu cijenu proizvoda, a to sve je ono što krajnjem kupcu ne treba. No, kako onda do kupca? Pa zaista jednostavno – napravite fantastičnu nosiljku koja prodaje sama sebe!

Kriva strana EveryAge MiMi nosiljke. Panel je na najvećem podešavanju.

Uz ovu odličnu EveryAge MiMi nosiljku EverySlings proizvode i prekrasnu polukopčajuću Click&Tie, te AirFlow – povoljnu i odličnu laganu nosiljku od 100%-tnog lana.

EveryAge MiMi nosiljka od Yuni Constellation Peony pamučne tkane marame iz vlastite proizvodnje.

EveryAge MiMi daje duboko sjedište zahvaljujući dubokim ušitcima u panelu. Širina panela podešava se čičkom, a visina panela podešava se gurtnom.

Na samom pojasu nalazi se prostrani džep u kojeg možete spremiti kapuljaču, tetru, mobitel i novčanik. Na džepu i naramenicama nalazi se reflektirajuća tkanina kako biste i u mraku mogli biti uočljivi, i to ste uočljivi i s prednje i sa stražnje strane. Ovo je prva nosiljka na kojoj sam primjetila da se pazi na sigurnost pješaka. U nekim zemljama EU je obavezno da školarci nose na jaknama ili torbama, u nekim zemljama čak i psi moraju nositi reflektirajuće materijale radi njihove, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Dobra vidljivost spašava život jer vozačima daje više vremena za reakciju. Primjerice automobil koji se kreće 80 km/h putuje 22 m/s. Prosječno vrijeme reakcije je 1 s. Vrijeme za tjelesni odgovor oduzima još najmanje 1 s, a u ovom vremenu automobil je prešao još 44 m. Pješak bez ikakakvih reflektirajućih materijala je vozaču sa upaljenim kratkim svjetlima vidljiv sa 30 m udaljenosti. To vozaču ostavlja samo 1.3 s da odreagira i odgovori. Sa reflektirajućim materijalima i napravama pješaci su vozačima vidljivi sa čak 150 m. Tolika vidljivost vozačima daje gotovo 7 s da odreagiraju na najveću dobrobit pješaka i drugih sudionika u prometu. 

Naramenice su široke, savijene, srednje tvrde i dobro punjene. Poprečni remenčić se vrlo lako može pomicati gore ili dolje. Na naramenici se nalazi i zgodan detalj za pridržavanje kapuljače sašiven od istog materijala kao i nosiljka.

Duljina same naramenice također se može podesiti. Kapuljača je uklonjiva, a učvršćuje se za panel metalnim drukerima i ukrašena je dopadljivim ušima.

Cijela nosiljka je vrlo lako prilagodljiva dobi nošenčeta i građi nositelja, no dolazi bez strogo pisanih uputa. Moguće ju je nositi sprijeda i na leđima.

Naramenice se mogu kopčati u panel na dva načina: za manje i za veće bebe. Isprobala sam oba načina.

Nosiljka na najvećem podešavanju (gore, kriva strana) i na najmanjem (dolje, prava strana).

Naravno isprobala sam EveryAge MiMi i na pravoj bebi, te usporedila oba načina nošenja.

Na podešavanju za manje bebe. Moj mali model je dug 54 cm i težak oko 4 kg.
…još jedna fotka iz drugog kuta.
Na podešavanju za veće bebe.
Pogled na sjedište s podešavanjem panela za veće bebe. Ovo podešavanje manje širi bebi noge i radi toga mi se više sviđa.

I evo male usporedbe s istom bebom i položajem tijela u slingu.

Konzervativne bebonoseće škole, poput ClauWi koja je dominantna u Poljskoj, zagovaraju nošenje beba u nosiljkama ako beba može boraviti u panelu tako da u njega upadne kao u vreću, bez pritisaka na leđima, jer ga taj pritisak razmišljaju kao ravnu liniju koja prisilno ravna bebina leđa. Mislim da je iz fotke vidljivo kako se ta potpora raspršuje po panelu. Manje konzervativne bebonoseće škole poput moje Die Trageschule ne gledaju na bebu kao na pasivno biće koje nema baš nikakvu kontrolu trupa i svakom slučaju pojedinačno pristupa. Iz te perspektive pozdravljam EverySlings i njihove “slobodne” upute. (Također dobro je imati obje opcije ako ste pod agresivnom paljbom nepozvanih dobrohotnih savjeta sa različitih društvenih mreža.)

EveryAge se odlično ponaša na tijelu nositelja. Naramenice prate tijelo, a pojas ostaje na mjestu.

U EveryAge se lako može i dojiti.

Naravno EveryAge sam isprobala i sa svojim (pre)velikim trogodišnjakom. Jako je udoban, lako se podešava i mislim da pospani pogled govori sve što trebate znati o ovoj nosiljci za vašu veliku nošenčad. ❤

Na kapuljaču bi trebalo svezati trakice ili staviti komercijalne produživače da ju možete bez pomoći dohvatiti kada vam vaše nošenče zaspi na leđima.

Ne moram kriti svoje oduševljenje s nosiljkom EveryAge MiMi, a nadam se da ću imati prilike isprobati i koju njihovu tkanu maramu.

Preuzeto sa stranice proizvođača everyslings.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.