Recenzija oblikovane nosiljke: Bazzinga Onbuhimo

Aleksandra i Klara (2 g.) u novom onbuhimu.

Iz Bazzzzzinge stiže nova vrsta nosiljke! Tim kojeg čine neočekivani uhodani dvojac snahe i svekrve ove se godine pripremio za ljetnu sezonu s jednostavnim modelom onbuhima koji bi trebao biti sve-u-jedan

U fotografijama gore je dvogodišnjakinja kojoj ovaj model odlično stoji. Za sada se čini kako ova nosiljka nikako ne može odgovarati jednoj manjoj bebici koja se posjela i diže se uz namještaj (što je i uvjet za nošenje u onbuhimu). To ćemo malo niže i lako provjeriti…

Pojednostavljeni model onbuhima, zapadnjačke inačice japanske tradicijske nosiljke. Panel je visok 49 cm, a u najširem dijelu širok također 49 cm.
Urednost je i ovaj put bila sasvim očekivana. Svaki je šav, pojačanje, gurtna na svojem mjestu, uz kvalitetne YKK kopče.

Budući da radi veće udobnosti ovaj jednostavni model nema prilagođivače duljine naramenica za jako visoke i krupnije građene osobe naramenice se mogu napraviti i po mjeri. U ovom standardnom modelu duge su 35 cm (30 cm do zatezača) tako da odgovaraju prosječno građenim, a i vrlo sitnim osobama.

Mojem mužu je ova nosiljka mala, no zato je meni bila odlična.

Alanu su se s našim trogodišnjakom gurtne urezivale u pazuh… Trebale bi mu barem 6 cm dulje naramenice.

Našem trogodišnjaku širina panela nije sezala od koljena do koljena no položaj je odličan jer ima dovoljno podrške. Panel mu seže do pazuha i ruke su vani što je bitno za sigurno nošenje u onbuhimu, a bitno je i za postizanje idealne visine: ramena nositelja i djeteta trebaju biti u istoj razini. 

Marija i mala Franka (9 mj., 75 cm i 10 kg) u Bazzingi.

S devetomjesečnom djevojčicom sjedište onbuhima treba samo malo više podvući kako bi joj panel sezao do pazuha, no položaj je odličan i nošenje udobno kao i s puno većim gegavcima.

Zanimljivo je da je dobro pogođen kroj stvarno dobar za bebe i djecu od sedam mjeseci pa sve do tri godine, vjerojatno i malo dulje.

Ovaj model se još može sašiti i po narudžbi a bit će krojen i od platna, i od tkanih marama iz ponude tima Bazzinga.

 

Nešto više o njihovom starijem modelu oblikovane nosiljke možete pročitati ovdje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.