Recenzija oblikovane nosiljke: Soul Slings Prism Surprise Onbuhimo

Kad stigne paketić na recenziju nađe se ponešto za svakog. Za mamu torba i nosiljka, a za uskoro trogodišnjaka- kutija! 😀

Onbuhimo je vrsta nosiljke koja sve više dobiva na popularnosti iz mnogo različitih razloga. Namijenjen je starijim bebama koje se već dižu uz namještaj (ili najranije kad već stabilno sjede samostalno).

Nosivi su i u situacijama kada vaše sunce odbija suradnju, i upravo ovog trena pokušava istrčati na cestu… 

Odlična je nosiljka i za nošenje u zdravoj trudnoći (više o tome ovdje), a onbuhimo jako vole i tate, jer bebe i gegavci mogu sudjelovati u svim aktivnostima vireći preko ramena.

Postoji više načina prebacivanja beba na leđa tako da onbuhimo mogu brzo i lako savladati i početnici.

To je jednostavna vrsta nosiljke koju u osnovi čine samo panel i naramenice, a namijenjen je nošenju na leđima (ali u iznimnim situacijama i za vrlo kratko nošenje sprijeda).

Soulov onbuhimo ima kratke naramenice od tek 30 cm koje se daju skratiti za dodatnih 5 cm. Visok je 55 cm a širok je 40 cm u najužem dijelu. Ovaj model je sašiven od ručno tkane Prism Surprise tkane marame. Više o Prism seriji možete pročitati ovdje.

Onbuhimo sam isprobala i na osobama različite građe ali i bebama različitih visina i dobi. Vjerujem da je teško povjerovati da ista nosiljka odlično pristaje i trogodišnjaku, i bebi od 8.5 mjeseci.

Lea i Tibor (7.5 mj.) Mali Tibor se počeo dizati uz namještaj no panel mu j još uvijek malo previsok. Za bebe je najsigurnije da panel seže do pazuha i sjedište se podvuče duboko između bebe i nositelja. Ruke bi obavezno trebale biti izvan panela. Stariji mogu ruke uvući i u panel mada je to manje udobna opcija za nositelja.
Nives i Luka (8.5mj., 74cm, 9,5kg). Soulov onbuhimo im stoji odlično čak i bez skraćivanja naramenice. Nives se zgodno sjetila kapuljaču preokrenuti na unutrašnju stranu panela. 😉
Mama Nataša i mali Oliver (11 mj.) Mislim da nijedan komentar više nije potreban, osim možda: ovo nije onbuhimo šivan po mjeri, on je jednostavno toliko dobar.
Soulov onbuhimo s mojim uskoro trogodišnjakom koji se voli uvlačiti u panel kao kornjača u oklop.
Onbuhimo nas odlično služi i kad mladi gospodin ima težak dan koji izražava i kroz osebujno odijevanje.

Svu vrijednost onbuhima naučite cijeniti onda kad se nađete u situaciji da trudni nosite uzrujanog trogodišnjaka, jedete i istovremeno pomažete drugima. Bez nošenja bi sve to bilo nemoguće!

Multitasking powered by Soul.

Soul Slingsov onbuhimo je vrlo lijepo iskrojena i sašivena nosiljka, od odličnih materijala iz vlastite proizvodnje, s krojem koji će odgovarati većini. Jednostavnih je i čistih linija, s praktičnom ravnom kapuljačom koja se lako navlači i u hodu, a možete ju preokrenuti i na unutrašnju stranu panela ako ju ne želite koristiti.

Upravo sam shvatila da sam, zahvaljujući Soulu, opet napisala još jednu dosadnu recenziju o nosiljci iz njihove proizvodnje. Vjerujte mi, stvarno je jako teško napisati zanimljiiv i pitak tekst o nečem jednostavno odličnom!

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s