Recenzija tkane marame: Didymos Indio Platinum Pink 2016

Didymos Indio Platinum Pink izašao je nedavno: 16.09.2016. Žakardni "Indio" uzorak Didymos je razvio još 1972. g.
Didymos Indio Platinum Pink izašao je nedavno: 16.09.2016. Žakardni “Indio” uzorak Didymos je razvio 1972. g.
Za recenziju sam dobila na posudbu prekrasni lagani Indio u vel. 6. Indio je klasično Didymosovo žakardno tkanje inspirirano rukotvorinama Indiosa. 

Didymos Indio Platinum Pink izašao je prije dva tjedna. Predivno mekan i prozračan odmah iz klasične plave Didymosove kutije, i za novorođenčad idealan bez posebnog “lomljenja”. Vizualno je dojmljiv jer je ispreplitanjem sivosrebrnih i jarkoružičastih niti postignut metalni sjaj. 
Didyos Indio Platinum Pink odličan je izbor za novorođenčad.
Didyos Indio Platinum Pink odličan je izbor za novorođenčad. Mali Jan uživa! ❤
Usprkos tome što ima tek 180 g/m2 u čistom organskom pamuku pruža odličnu potporu i za teške gegavce, no širok je 64 cm pa za njih nije najbolji izbor budući da se širina marame ne može iskoristiti i kao potpora za glavu.
Za vašu veliku bebu za svaki slučaj u torbu ubacite i šal kako biste mogli improvizirati potrebnu potporu usnuloj glavici.
Za vašu veliku bebu za svaki slučaj u torbu ubacite i šal kako biste mogli improvizirati potrebnu potporu usnuloj glavici. Šal je također od tkane marame (Soul Slings: Flyaway).
 Žakardni “Indio” uzorak razvijen je 1972. g. kad je utemeljiteljica Didymosa Erika Hoffmann ponijela sa sobom u Njemačku iz Južne Amerike maramu sa specifičnim uzorkom, koja je pružala potporu samo kad je bila vezana na nekoliko tradicionalnih načina. Danas nije poznat točan broj Indio modela koje je Didymos izdao u ovih 40-ak godina.
Fotografija "cvjetanja" marame: prije (gore) i poslije pranja (dolje).
Fotografija “cvjetanja” marame: prije (gore) i poslije pranja (dolje).
Marama je odlična za teške bebače u višeslojnim vezovima i u dugim šetnjama. Vrlo lako se veže, sloj preko sloja se prevlači s lakoćom, bez zapinjanja. Zateže se izuzetno lako i stvarno je odličan izbor za početnike. S obzirom na već spomenutih perolakih 180 g/m2 očekivali biste gazu u ruci no ova marama ipak nije toliko tanka, ona je samo lagana u ruci. Izuzetno je lako rukovati s njom.
Didymos Indio u vel. 6 u vezu Ruckless Bikini Carry (kalk. “vez bikini bez ruksaka”).

Ovo je odlična marama, pravi Didymosov klasični uzorak s kojim ne možete pogriješiti. Indio je doista- Indio! S njim ne gledajte gramažu. Da je ova marama šira za nekoliko centimetara bez razmišljanja bih ju nabavila za svog malog teškaša.

Didymos Indio u vel. 6 u vezu Norwegian wiggleproof backcarry (kalk. "norveški vez na leđima protiv izvijanja i migoljenja).
Didymos Indio u vel. 6 u vezu “Norwegian wiggleproof backcarry” (kalk. “norveški vez na leđima protiv izvijanja i migoljenja). Po CCCB završetku vidi se koliko je marama tanka.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.